Streamlines har en dyp respekt for naturen, og vi mener noe av det enkleste du kan gjøre er å ta godt vare på det du allerede har. Vår vedlikeholdsguide er en samling råd for å sikre at klærne og utstyret ditt holder seg i god stand og varer lenge.

Merinoull og Alpakka


Det er alltid viktig at du sjekker vaskelappen i plagget ditt.

Merinoull og alpakka er naturlig selvrensende og trenger ikke å vaskes hvis det ikke er flekker på plagget. Begrens vaskingen så mye du kan. Heng heller plagget ut på verandaen og gi det litt frisk luft!

Når uhellet er ute og du må vaske, kan du velge å vaske enten for hånd eller i maskinen på ullprogram. Bruk vaskemiddel beregnet for ull, og veldig lite tøy i maskinen. Eddik i første skyllevann kan hjelpe for å binde fargen og fjerner også lukt. Plagget bør ligge og tørke for å beholde passformen.

Ikke bruk tørketrommel eller tøymykner. All ull krymper ved kraftige temperatursvingninger, eller mye såpe.

Ventile Bomull


Det er alltid viktig at du sjekker vaskelappen. Vi anbefaler å rense Ventile®-plagget ditt.


“SÅ GOD SOM NY”
For å opprettholde det opprinnelige utseendet til anorakken din, anbefaler vi alltid å rense plagget ditt ved å bruke et profesjonelt renseri. Å rense anorakken vil ikke bare sikre at den forblir "så god som ny", det vil også føre til at den beholder sine vannavstøtende egenskaper.

Ikke bruk vaskemaskin eller kjemikalier for å rengjøre anorakken, da dette vil "aldre" stoffet.


“TRADISJONELT VÆRBITT”
Vi anbefaler å rense Ventile®-plagget ditt og kun vaske anorakken når det er absolutt nødvendig.

For  å "aldre" anorakken din og oppnå et "tradisjonelt værbitt utseende", kan du håndvaske plagget med ren flytende såpe på 30°C. Etter hver vask vil anorakken begynne å "aldres". Maks 4 % krymping.

  • Børst eller svamp forsiktig bort eventuelt smuss. Lukk glidelåsen/låsen og snu plagget på vrangen.
  • Håndvask et plagg om gangen i lunkent vann med ren flytende såpe.
  • Sørg for at alle såperester er fjernet fra plagget, skyll på nytt om nødvendig.
  • Tørk plagget på en kleshenger og la det tørke naturlig, unngå direkte sollys. Stryk forsiktig på varm innstilling – dette reaktiverer DWR-behandlingen.

Ved å følge disse grunnleggende reglene vil plagget oppnå maksimal slitestyrke, samtidig som levetiden forlenges.


IMPREGNERING
Etter mye bruk og på grunn av hard slitasje kan Ventile®-plagg ha behov for en ny impregnering. Vær oppmerksom på at etter å ha vasket anorakken flere ganger, vil den ikke lenger være vannavstøtende. Du kan gjenopprette den holdbare vannavstøtende egenskapen (DWR) ved å impregnere med produkter som Nikwax Cotton Proof, som er spesialdesignet for bruk på bomull.

Ski


FØR BRUK
Alle våre ski er behandlet med voks fra Swix fra fabrikk, og kan derfor brukes uten videre behandling. Vi anbefaler å vokse skiene på nytt etter at du har brukt skiene 4-5 ganger.


VEDLIKEHOLD ETTER BRUK
Skiene dine vil yte bedre over tid hvis du tar godt vare på dem. Voks skiene hvis sålen er tørr. Kantene er laget av karbonstål og kan ruste i kontakt med salt og vann. Tørk av vann fra kantene for å hindre rustdannelse og lagre skiene på et tørt sted.


KANTOPPSETT
Oslo 1952 skiene er satt opp med 88 grader sidekant og 1 grad heng kant. Åre 1954 har sidekant oppsett på 87 grader og 0,5 grad heng kant. Når stålkanten er sløv kan den slipes opp igjen og vi anbefaler å bruke samme vinkel som skiene er satt opp med i utgangspunktet.

×